Fáznak a rahói iskolások

Nem melegít a kazán az új iskolaépületben

2004. december 3., 09:00 , 203. szám

Mint arról korábban beszámoltunk, a Rahói 1. Számú Középiskolához tartozó magyar osztályok szeptemberben felújított, önálló iskolaépületben kezdhették a tanévet. Üröm az örömben, hogy az iskola kazánját és fűtésrendszerét nem üzemelték be a fűtési idény kezdetére, így az iskolában még november utolsó napjaiban is hideg volt.

"A tantermeket egyelőre elektromos hősugárzók fűtik. A kis osztályokban így meleg van, ám félő, hogy a jégveremhez hasonlatos folyosókon és a mosdóban felfáznak a gyerekek. Augusztus óta kérjük a bázisiskolát, hogy végezze el a szükséges munkálatokat, de mindhiába. Most magunk fogadtunk mestert, aki a napokban várhatóan beüzemeli a kazánt" - mondja Zelinszki Éva, az iskola tanárnője.

Kozel István városi tanácsi képviselő közbenjárására a helyi erdőgazdaság felajánlásából vettek egy elektromos fűtőtestet az elsősöknek. Mint kérdésünkre Kozel elmondta, a mostani probléma eredője, hogy az iskolának szánt épület felújítását nem végezték el megfelelően.

A körülmények ellenére az iskolában rendben folyik az oktatás. Rahót már hó borítja, de szerencsére egyelőre nincs komoly fagy. Az iskolában mindazonáltal attól tartanak, hogy a téli hidegben befagyhatnak és tönkremehetnek az épület vízvezetékcsövei.

A helyzetet bonyolítja, hogy a járási oktatási osztály vezetője súlyosan megbetegedett, és helyettese éppen a Rahói 1. Számú Középiskola igazgatója, akinek tehát mostanság ezen kívül is van elég gondja.

Azt persze, hogy Rahón idén is lesz tél, már nyáron tudni lehetett. De amint a fenti példa is mutatja, a "ráérünk még" azon a vidéken is nagy úr.

Popovics Zsuzsanna