Remény és építkezés

Szalagavató a Bátyúi Középiskolában

2004. december 3., 09:00 , 203. szám

Bátyúban évtizedes hagyományra tekint vissza a középiskola érettségizőinek szalagtűző ünnepsége. Idén november 26-án tartottak szalagavatót a magyar középiskolában, ahol 39 végzős diák kapott szimbolikus zöld szalagot.

Csoma Sándor iskolaigazgató ünnepi beszédében hangsúlyozta: az egyes embereket és a társadalmat a remény, a kitartás, az összefogás viszi előre. Az intézményvezető egészséget, kitartást kívánt a fiataloknak, s azt, hogy mindenkor sikerrel állják meg helyüket az életben.

A végzősök valcerrel mutatkoztak be az egybegyűlteknek. Horváth Anikó osztályfőnök példamutatásra, állandó építkezésre buzdította tanítványait, Csoma Magdolna osztályfőnök pedig a becsületes, kitartó munka jelentőségét emelte ki köszöntőjében. Üdvözölte a jelenlévőket Beregszászi Ferenc, a bátyúi községi tanács elnöke, a szülők nevében Tóth Miklós mondott köszönetet a tanároknak.

Az immár zöld szalagos végzősök ezután ünnepi fogadalmat tettek, melyhez Arany János szavait választották mottóul: "Útjaink százfelé válnak, de szívünk egy célért dobog. Nekivágunk a küzdelmes mának, s épít karunk egy szebb holnapot".

A tizedikesek átvették a búcsúzó érettségizőktől a szalagos stafétabotot, és énekszóval köszöntötték társaikat. A végzősök verssel hálálták meg tanáraik áldozatos munkáját, végül báli keringő zárta a műsort.

Fischer Zsolt