Mezőkaszony: Előttük az Élet

Szalagavató ünnepség Mezőkaszonyban

2004. december 10., 09:00 , 204. szám

December 3-án került sor az immár hagyományossá vált szalagavató ünnepségre Mezőkaszonyban. A zsúfolásig megtelt művelődési házban a helyi középiskola negyvennyolc végzősét diáktársak, pedagógusok és szülők üdvözölték.

A jelenlévőket Márkus Miklós iskolaigazgató köszöntötte. "A mai napon a végzős diákokat a feltűzött szalagokkal emlékeztetjük arra, hogy nemsokára itt az érettségi. Elérkeztetek ahhoz a ponthoz, amikor mérlegelni, összegezni kell mindazt, amit eddig elértetek. Viseljétek büszkén és felelősséggel a feltűzött szalagot, emlékeztessen a közelgő érettségire, felvételire" - szólt a diákokhoz Márkus Miklós.

A végzősöket köszöntötte továbbá Lengyel László, a járási oktatási osztály vezetője, valamint Hitman Tibor mezőkaszonyi polgármester. Estók István református lelkipásztor áldásos továbbhaladást kívánt a végzős diákoknak, áldást azon az úton, melyet ma kezdenek el.

Márkus Rozália és Rózsa Erzsébet osztályfőnökök tűzték fel a negyvennyolc végzős diák ruhájára a felnőtté válást jelképező zöld szalagokat. Ezt követően a végzősök előadták irodalmi-zenés-táncos összeállításukat, őket pedig a tizedik osztályosok lepték meg rövid műsorral.

A sokéves hagyománynak megfelelően a végzősök bemutatták az ezúttal is nagy közönségsikert arató palotásukat, majd szüleiket is felkérték egy táncra.

Baráth József