Holtan találták a közlekedési minisztert

2004. december 31., 09:00 , 207. szám

Holtan találták Kijev melletti nyaralójában hétfő este Heorhij Kirpa ukrán közlekedési minisztert.

A Kanal 5 televízió jelentése szerint a miniszter holttestére lőtt sebekkel találtak rá. A halálhírt a miniszter sajtótitkára is megerősítette. A rendőrség szerint "egyelőre csak egy Kijev melletti nyaralóban bekövetkezett váratlan halálesetről" lehet beszélni. A nyomozás érdekében további részleteket egyelőre nem tettek közzé.

A belügyminisztériumtól származó értesülés szerint a tárcavezető holtteste mellett egy pisztolyt is találtak. A rendőrség egyelőre azt feltételezi, hogy öngyilkosság történt.

A minisztert Kucsma távozó elnök bizalmi embereként tartották számon. A Kanal 5 magántelevízió nem zárta ki, hogy a haláleset összefüggésben lehetett azzal, hogy az elnökválasztás első két fordulóján különvonatokkal szállították a szavazókat Kelet- és Dél-Ukrajnából a nyugat-ukrajnai régiókba.

Mikola Tomenko, a Mi Ukrajnánk parlamenti képviselője az Era televízióban emlékeztetett arra, hogy az előző választási fordulók között hasonló körülmények mellett találtak rá a Kreditbank elnökének holttestére, és utalt arra, hogy a néhai miniszter nagy értékű beruházásokban és Viktor Janukovics választási kampányában is érdekelt volt - jelentette az MTI.