RIT-tárlat Budapesten

2005. január 14., 09:00 , 209. szám

A közelmúlt kiállítássorozatának folytatásaként került sor a budapesti Gyöngyvirág Galériában a Kárpátaljai Magyar Képző- és Iparművészek Révész Imre Társaságának (RIT) tárlatára.

Az ünnepélyes megnyitón beszédet mondott dr. Szabó Lilla, a Magyar Nemzeti Galéria főmunkatársa, a Magyar Képző- és Iparművészek Társaságának elnöke. Köszöntötte a megjelenteket Tóth István közíró, Magyar László, a RIT elnöke és a vendéglátók részéről Árvay Zoltán festőművész, a XVIII. Kerületi Művészeti Egyesület elnöke. Megtisztelte jelenlétével a rendezvényt S. Benedek András költő, szerkesztő, valamint Frech Ottó szobrász és Nagy Előd festőművész is.

Benkő György, Berecz Margit, Erfán Ferenc, Hidi Endre, ifj. Hidi Endre, Hrabár Natália, Iván Ambrus, Jankovics Mária, Kolozsvári László, Magyar László, Matl Péter, Őry Mihály, Réti János, Riskó György, Szocska László, Tóth Lajos, Veres Péter közel 80 alkotását 2005. január 25-ig láthatja Budapest művészetkedvelő közönsége. A rendezvényt a házigazda XVIII. kerületi önkormányzaton és a XVIII. Kerületi Művészeti Egyesületen kívül az Illyés Közalapítvány és a KMKSZ támogatta. A RIT szándékai szerint az alkotásokat a közeljövőben bemutatják Pécsett is.

R. Gy.