Egy ígéretes tehetség Beregszászban

Tangóharmonika-koncert és zenetörténeti előadás

2005. február 11., 09:00 , 213. szám

Február 3-án Beregszászban önálló koncertet adott a beregszászi születésű Krickij Szergej, aki jelenleg a Donyecki Szergej Prokofjev Konzervatórium ötödéves hallgatója tangóharmonika szakon.

A kulturális eseménynek a helyi római katolikus plébánia közösségi terme adott otthont, ahol Bárdos István, a beregszászi egyházközség nevében üdvözölte a megjelenteket és köszönte meg a fiatal művésznek, hogy barátai invitálására elvállalta a fellépést.

A fiatal zenész maga is üdvözölte a zenekedvelő közönséget. Köszönetet mondott továbbá egykori beregszászi zenetanárainak, akik olyan szinten kedveltették meg vele a muzsikálást, hogy végül hivatásként is ezt választotta.

Krickij Szergej 1980. szeptember 27-én született Beregszászban. Már fiatalon "beleszeretett" a tangóharmonikába, ez irányú tanulmányait a helyi művészeti iskolában végezte. Tehetségét igazolja, hogy az Ungvári Zeneművészeti Szakközépiskola négyéves képzését három év alatt végezte el, és kiváló eredménnyel nyert felvételt a donyecki konzervatóriumba.

A művész ezen az estén színvonalas, műfajilag is változatos műsorral szórakoztatta a közönséget, amely hallhatott tangóharmonikára átírt Bach-műveket, továbbá kortárs szerzők műveit. A virtuóz játékot Szergej zene- és hangszertörténeti előadással "fűszerezte", amivel szintén sikerült lebilincselnie a közönséget.

Fischer Zsolt