Újabb térkép Kárpátaljáról

2005. február 18., 09:00 , 214. szám

Kovács Sándor, több kárpátaljai térkép és útikönyv szerzője egy újabb autótérképpel lepte meg a vidékünk iránt érdeklődőket.

A kiadvány sok hasznos információval szolgál mind a kárpátaljaiak, mind az idelátogató vendégek számára. Nem csupán a földrajzi nevek olvashatók két - ukrán és magyar - nyelven, hanem részletes magyar-ukrán és ukrán- magyar névmutatóval is rendelkezik a térkép. Ugyancsak megtalálható Ungvár, Munkács és Beregszász színes várostérképe. Érdekessége a névjegyzéknek, hogy az utcák mai megnevezése mellett feltünteti a szerző a szovjet érában, illetve az azt megelőző időben viselt utcaneveket is. (Például, ha valaki elfelejtette a mai Sevcsenko utca egykori nevét, az a térképről megtudhatja, hogy a régi beregszásziak Attila utcaként ismerték ezt a szép kettős fasorú utcát. )

Hasznos eligazítást nyújt a térkép a múzeumokkal, nemzeti parkokkal, emlékhelyekkel, határátkeléssel, szálláslehetőséggel kapcsolatban is.

Küllemre is tetszetős a kiadvány, vonzóvá teszi a két szép fotó, mely a virágzó Nárciszmezőről, illetve a festői szépségű Talabor völgyéről készült.

pm.