133 diák indult a versenyen

Gordiusz matematikaverseny Beregszászban

2005. március 4., 09:00 , 216. szám

Idén Beregszászban rendezték a Gordiusz matematikaverseny kárpátaljai, első fordulóját. A verseny 1996-ban Pécsről indult, ma pedig már az egész Kárpát-medencét felöleli. A kárpátaljai fordulót február 23-án tartották Beregszászban, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskolán.

A matematikaversenyen 9-12. évfolyamos diákok mérték össze tudásukat. Az idei mezőny igen népes volt, a megmérettetésen összesen 133-an vettek részt 23 magyar iskolából, líceumból és gimnáziumból.

A verseny hivatalos megnyitóján a szervezők nevében dr. Orosz Ildikó, a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség elnöke üdvözölte a jelenlévőket, és mondott köszönetet mindazoknak a tanároknak, akik részt vettek a verseny lebonyolításában, illetve felkészítették diákjaikat.

A Pécsett összeállított feladatlapokat Kulin Judit pedagógus, a verseny főszervezője adta át a tanulóknak. A tesztlapok 30 feladatot tartalmaztak, megoldásukra 1,5 óra állt rendelkezésre. A kész dolgozatokat a szervezők újracsomagolták és továbbították Kecskemétre, ahol számítógépek dolgozzák fel és értékelik azokat.

A győztesek meghívást kapnak a Pécsett megrendezésre kerülő országos döntőre, egyúttal részt vehetnek egy, a KMPSZ által szervezett jutalomüdülésen.

B. Zs.