Magyarországi küldöttség Mezőváriban

Együtt méltatták az évfordulót

2005. március 18., 09:00 , 218. szám

A Mezővári II. Rákóczi Ferenc Középiskolában március 13-án emlékeztek az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 157. évfordulójára. Az ünnepségen Kárász és Magyaregregy (Magyarország, Baranya megye) küldöttsége is részt vett.

Az elmúlt hétvégén mezővári vendége volt a Magyaregregyi Általános Iskola 2 tanára és 11 diákja, valamint Mező Attila, Kárász polgármestere. A vendégek pénteken Mezővári, szombaton a munkácsi vár nevezetességeivel ismerkedtek. Vasárnap a magyaregregyi és a mezővári iskolások együtt méltatták a forradalom évfordulóját, és közös műsorral adóztak a márciusi ifjak emlékének.

Az ünnepség szervezői nevében Károlyi László, a mezővári középiskola igazgatója és Berki Károly, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Mezővári Alapszervezetének elnöke üdvözölte a jelenlévőket. Mező Attila, Kárász polgármestere elmondta: "Az 1848-as polgári forradalomnak kézenfekvő üzenete van a mai kor számára. Ma ismét a tehetséges fiatalok feladata, hogy erősítsék a nemzeti érzést. Tapasztalatom, hogy ezt az érzést leginkább a határon túli magyarok őrzik és közvetítik az anyaországban élők felé".

-kormos-