A katolikusok feladata és az Európai Unió

Regionális HÁLÓ-találkozó Beregszászban

2005. április 22., 10:00 , 223. szám

Április 15-17. között került sor az idei regionális kárpátaljai HÁLÓ-találkozóra a Beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnáziumban. A fórumon közel nyolcvanan vettek részt.

A vendégek pénteken gyülekeztek a gimnáziumban, majd szentmisén vettek részt a beregszászi római katolikus templomban. Este Szeibert András, a HÁLÓ társelnöke tartott részletes tájékoztatót a szervezet működéséről és szerepéről, melynek egyik fő céljaként az emberi kapcsolatok erősítését, építését emelte ki. A napot bűnbánati liturgia zárta.

Szombaton dr. Kránitz Mihály atya, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektorhelyettese tartott előadást A katolikusok feladata és az Európai Unió címmel. Az előadó többek között a kereszténység kezdeteiről is beszélt, arról, hogy a kereszténység maroknyi képviselői miként voltak képesek elterjeszteni hitüket előbb a Földközi-tenger medencéjében, majd pedig egész Európában.

A kiscsoportos foglalkozásokon a HÁLÓ-tagok a vallásos életről, a keresztény életfelfogás megéléséről beszélgettek. A találkozó további programjában szerepelt városnézés, múzeumlátogatás, társasjáték, tangóharmonika-koncert.

Fischer Zsolt