Nyelvvizsgaközpont nyílhat a Rákóczi-főiskolán

Angol nyelvvizsga itthon?

2005. május 6., 10:00 , 225. szám

A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola szerződést kötött az Euro Nyelvvizsgaközponttal egy beregszászi vizsgahely létrehozásáról a főiskola bázisán. A kezdeményezés lehetővé teszi, hogy a kárpátaljai fiatalok helyben tehessenek nyelvvizsgát, amit Magyarországon és az Európai Unió számos országában elismernek.

Az Euro Nyelvvizsgaközpont a főiskolával kötött megállapodás értelmében (a Sapientia Alapítvány támogatásával) a közelmúltban képzést folytatott a főiskolán, melyet az intézmény 11 angol szakos oktatója, illetve végzős hallgatója végzett el sikeresen. A tanfolyam végzősei jogot szereztek arra, hogy az Euro Nyelvvizsgaközpont képzési rendszerében oktathassanak és nyelvvizsgáztathassanak.

A főiskolán kérdésünkre elmondták: a közeljövőben az intézménybe várják az Euro Nyelvvizsgaközpont képviselőit, akik várhatóan vizsgahelyként akkreditálják a főiskolát. Ezzel lehetővé válik, hogy Beregszászban szerezhessenek angol nyelvvizsga-bizonyítványt a fiatalok. Amenynyiben a képzett oktatók és vizsgáztatók mellett a megfelelő infrastrukturális háttér meglétéről is megbizonyosodnak az Euro Nyelvvizsgaközpont munkatársai, a beregszászi főiskolán hamarosan kezdetét veheti a nyelvvizsgára való célirányos felkészítés, majd a vizsgáztatás.

-farkas-