Anyák napi szavalóverseny Ungváron

2005. május 13., 10:00 , 226. szám

Május 7-én másodízben került megrendezésre az ungvári Szent György katolikus templomban az az anyák napi szavalóverseny, amelyre az Ungvárhoz és környékéhez tartozó katolikus plébániák gyerekei mellett Kárpátalja más magyarlakta településeiről is érkeztek versenyzők. A nap folyamán a magyar irodalom sok szép és értékes versét hallgathatták meg a gyerekek előadásában a hitről, a szeretetről, az édesanyákról a megjelent érdeklődők. Üde színfoltja volt a versenynek a szlovák anyanyelvű gyerekek szavalata.

A verseny három kategóriában zajlott, és a szép számmal összegyűlt szavalók ( 43 tanuló) teljesítményét komoly szakmai zsűri bírálta el. Az 1-4. osztályosoknál a következő eredmények születtek: az első Ubrezsi Erika (korláthelmeci plébánia), a második Demjén Katalin (ráti plébánia) lett, harmadikként pedig Dorgay Zsófi (szürtei plébánia) végzett.

Az 5-8. osztályosok mezőnyében az első helyen Marcsák Gergő (homoki plébánia) végzett. Második Perduk Erzsébet lett (ungvári plébánia), harmadikként pedig Balog Bernadett (sislóci plébánia) állhatott a képzeletbeli dobogóra.

A 9-11. osztályosok versenyéből Juhász Róbert (ráti plébánia) került ki győztesen. Őt követte Petro István (homoki plébánia), a harmadik helyen pedig Fekete Melinda (tiszasalamoni plébánia) végzett.

Minden résztvevő DORCAS- ajándékcsomaggal és a Megyei Könyvtár Magyar Nyelvű Osztálya által felajánlott értékes könyvjutalommal térhetett haza.

Perdukné Czurkó Ibolya