Jézus mennybemenetelét ünnepelték

Görög katolikus templombúcsú Beregdédában

2005. május 13., 10:00 , 226. szám

Május 5-én a beregdédai görög katolikus templomban Jézus Krisztus mennybemenetelét ünnepelve görög katolikus búcsúra került sor.

Az ünnepi szentliturgián Szabó Konstantin nagyszőlősi parochus az ünnepre előírt evangéliumi részt olvasta fel Lukács evangéliumából. Bán Zsolt Jónás szegedi ferences atya Jézus Krisztus mennybemeneteléről beszélt, arról, hogy ez több okból is megváltoztatta tanítványai életét, megerősítette őket hivatásukban. Megerősítette, mert Jézus, amikor a mennybe ment, megbízott tanítványaiban, rájuk bízta a keresztény hit terjesztését, hiszen, mint mennybemenetele előtt mondta: "Menjetek, tegyetek tanítványommá minden népeket." A továbbiakban az Atyaisten hatalmáról, irántunk való szeretetéről beszélt, arról, hogy Ő milyen bizalommal tekint felénk. "Méltóknak kell lennünk tehát e bizalomra azáltal, hogy neki tetsző módon sáfárkodunk a ránk bízott parancsolatokkal, igaz hitben élünk, hogy szebbé tegyük ezt a világot visszatértéig" – emelte ki.

Ezt követően a hívek ünnepi körmeneten vettek részt, melynek során a papság tagjai megáldották a nemrég felújított templomot, valamint a hívek közösen elénekelték az 50. zsoltárt és más áldozócsütörtöki énekeket. A búcsú miroválással ért véget, majd megvendégelték az ünnepségre érkezett zarándokokat.

-halász-