A RIT kiállításai Pécsett

2005. május 20., 10:00 , 227. szám

Május 3-án és 4-én a Határon Túli Magyarságért Alapítvány (HTMA) szervezésében Pécsett nyílt kiállítás a Kárpátaljai Magyar Képző- és Iparművészek Révész Imre Társasága (RIT) művészeinek munkáiból. A kiállításra a pécsi és a kárpátaljai magyar képzőművészek barátságának, együttműködésének jegyében került sor.

Május 3-án a Pannon Magyar Házban láthatták a kárpátaljai művészek munkáit az érdeklődők. Köszöntőt mondott Bokor Béla, a HTMA kuratóriumának elnöke, Magyar László, a RIT elnöke, a pécsi művészek részéről H. Barakonyi Klára festőművész és Tóth Lajos, a RIT tagja, majd az érdeklődők megtekintették a gazdag kiállítást, melyen Benkő György, Erfán Ferenc, Iván Ambrus, Jankovics Mária, Kolozsvári László, Magyar László, Őri Mihály, Réti János, Riskó György és Tóth Lajos munkái szerepeltek.

Ezt követően május 4-én a Civil Közösségek Házának Gebauer Galériájában nyílt tárlaton mutatkozhattak be művészeink, ahol a fenti művészek munkáin kívül Szocska László, Matl Péter, Hrabár Natália, Hidi Endre, ifj. Hidi Endre és Berecz Margit munkái is kiállításra kerültek.

A kiállítás létrejöttét a Pannon Magyar Ház és a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma támogatta. A kiállított műveket június 4-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

Fischer Zsolt