Pethő Róbert lett a KMKSZ ISZ új elnöke

2005. május 27., 10:00 , 228. szám

Kedden volt a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Ifjúsági Szervezetének tisztújító közgyűlése. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével dr. Soós Kálmán, a KMKSZ Ungvári Középszintű Szervezetének elnöke, dr. Orosz Ildikó, a KMPSZ elnöke és Horkay Sámuel, a KMKSZ Beregszászi Alapszervezetének elnöke.

Mester András korábbi elnök beszámolójában vázolta az eddigi eredményeket, majd javasolta a szervezet strukturális átalakítását, mely szerint ezentúl nem kell kötelezően alapszervezeteket alapítani a településeken, közvetlenül beléphet bárki a járási szintű szervezetekbe, hisz azok átveszik az alapszervezetek eddigi feladatkörét. Javasolta továbbá az Ifjúsági Szervezet Etikai és Ellenőrző Bizottságának összevonását, illetve az egyre több feladatra való tekintettel növelték a központi vezetésben részt vevők számát is.

A küldöttek támogatták az alapszabály-módosítással járó javaslatokat, majd megválasztották az új tisztségviselőket és a szervezet új elnökét Pethő Róbert személyében. A résztvevők a közgyűlést követő délutáni egyeztető tanácskozásban állapodtak meg. A rendezvény a Himnusz eléneklésével zárult.

dózsa