Ismét megvonták a képviselők a bizalmat Tiszasalamon tanácselnökétől

2005. június 24., 10:00 , 232. szám

Mint lapunkban korábban arról hírt adtunk, a Tiszasalamoni Községi Tanács képviselői április 14-ei ülésükön megvonták bizalmukat a község tanácselnökétől, Szubota Erzsébettől, aki perre vitte a dolgot. Az Ungvári Járási Bíróság formai okokra hivatkozva (a képviselőtestület nem tartotta be az ülésszak összehívásának törvény által megszabott időtartamát, azaz a tíz napot) érvénytelenítette a képviselők döntését és visszahelyezte posztjára a polgármesterasszonyt. A napokban újabb fordulatot vett az ügy, és a június 15-én megtartott tanácsülésen a képviselők ismét megvonták bizalmukat a falu vezetőjétől.

Érdeklődésünkre Palkó Gyula, a községi tanács képviselője a Kárpátaljának elmondta, hogy a képviselőtestület megtámadja a bíróság határozatát is, mert szerintük az jó néhány pontatlanságot tartalmaz.

Az ügyhöz hozzátartozik, hogy időközben a polgármesterasszony benyújtotta lemondási kérelmét, melyet azonban később visszavont.

A június 15-ei tanácsülésen, melyen 15-en vettek részt a 17 tagú testületből, 13 képviselő újból megszavazta a polgármester elleni bizalmatlansági indítványt. Az ülésen jelen volt Anatolij Kolibaba, az Ungvári Járási Állami Közigazgatási Hivatal elnöke, valamint Natalia Szejkovszka, az Ungvári Járási Tanács elnöke is. A képviselők döntése akkor lép hatályba, ha a jelenleg betegállományban levő Szubota Erzsébet újból munkába áll. Egyes vélemények szerint azonban a polgármesterasszony várhatóan ismét megtámadja majd a testület döntését.

Mint ismeretes, az ügy hátterében az áll, hogy a képviselők szembesültek néhány fiktív, általuk hamisítottnak ítélt tanácsi határozattal, s ennek nyomán beadvánnyal fordultak az illetékes szervekhez. Ezek a meghamisított tanácsi határozatok szolgáltak a bizalmatlansági indítvány alapjául - mondta el lapunknak Palkó Gyula tanácstag.

Baráth József