"Ragyogjatok szüntelenül, tündököljetek..."

Ballagás a nagyberegi líceumban

2005. június 24., 10:00 , 232. szám

Június 18-án került sor a Nagyberegi Református Líceum végzős diákjainak ballagására. Ezzel az ünnepélyes alkalommal 31 fiatal számára értek véget az itteni tanulmányok.

Az ünnepség kezdetén a végzősök Szilágyi Lajos osztályfőnök, a líceum igazgatója vezetésével énekkel búcsúztak el a számukra oly kedves falaktól. "Ragyogtok, mint csillagok a sötétben, ha az élet vizére figyeltek" - idézte az igazgató úr osztálya vezérigéjét. "Csillag élet, csillag lét. Ezt adta az Isten nekik, hogy ragyogjanak szüntelenül, tündököljenek, ne halványuljanak el, a fényük mindig erős legyen, soha ne pislogjon. Különleges dolog csillagnak lenni, utat mutatni a sötétben, az éjben. Különleges dolog, amikor felnézve az égre azt láthatom, megismerve egy csillagot, hogy arra van a haza. Ha arrafelé tartok, akkor hazaérek" - fejezte be beszédét.

A ballagók egy-egy idézettel mondták el az ünneplő tömegnek az általuk fontosnak tartott gondolatokat, majd a másodikosok kívántak minden jót nekik a nagy út előtt. Aztán felhangzott a végzősök utolsó névsorolvasása, mialatt a tavalyi szalagavatókor kapott zöld szalagot pirosra cserélték. Útravalóul valamennyien egy-egy Bibliát kaptak, majd kiosztották számukra az érettségi bizonyítványokat. "Azzal a reménnyel adjuk át az érettségi bizonyítványt, hogy amit megtanultak, azt másokkal is megosztják, de még inkább kamatoztatják, és tudásuk nem elrejtett kincs, hanem másoknak szolgáló tálentum lesz" - mondta Szilágyi Lajos. Végezetül a végzős diákok köszönetet mondtak tanáraiknak és szüleiknek.

Fischer Zsolt