Kegyetlen gyilkosság Zápszonyban

2005. július 1., 10:00 , 233. szám

A múlt héten brutális gyilkosság történt a beregszászi járási Zápszonyban, ahol egy helyi lakos több késszúrással és baltavágással végzett falubelijével, a 44 éves B. G.-vel, majd felgyújtotta a házát.

Az áldozat szomszédai éjjel egy óra után riadtak fel álmukból a szomszédból áthallatszó furcsa hangokra. A magasba törő lángok láttán azonnal riasztották a tűzoltókat, majd az áldozat házához rohantak, hogy segédkezzenek az oltásban. A tüzet hajnali négy órára sikerült megfékezni. Ám ekkorra már a ház belseje teljesen kiégett, később a szobákból méteres hamuréteget kellett kilapátolni. Mindenki azt hitte, hogy a tulajdonos bennégett a tűzben, ám holttestét nem találták sehol. Arra csak hosszú keresés után bukkantak rá napkeltekor a ház udvarán található kútban. A hullát a tettes kötélre kötve eresztette le a mélybe. Az áldozat testén számos baltával és késsel okozott seb, valamint ütésnyom éktelenkedett.

Vaszil Dovhomelja rendőrőrnagy, a Beregszászi Járási Belügyi Osztály vezetője lapunk kérdésére elmondta, hogy elfogták a szintén zápszonyi illetőségű Sz. L. gyanúsítottat, akit előzetes letartóztatásba helyeztek. A tettes bevallotta, hogy előre kitervelte a gyilkosságot.

Baráth József