XII. Batári Ifjúsági Találkozó 2005

2005. július 8., 10:00 , 234. szám

Az elmúlt hétvégén került sor a nagyszőlősi járási Batár község határában a XII. Batári Ifjúsági Találkozóra.

A lelkigyakorlatra meghívott görög katolikus egyházközségekből - Tiszacsoma, Nagybégány, Salánk - 33, tizenöt évesnél idősebb fiatal érkezett. Természetesen a helybeli ifjúság is aktívan kivette részét a tábor szervezéséből.

"Próbálom a fiatalokat abban segíteni, irányítgatni, hogy az imádsággal kapcsolatos nehézségekkel hogyan birkózhatnak meg. Így a találkozó vezérfonala is ez: Keresztem az imádság - nyilatkozta lapunknak Urbán Evariszt kölcsei parochus, aki a délelőtti előadásokat tartotta a találkozó résztvevőinek. - Előadások után, esetleg az esti tábortüzek alkalmával a gyerekek fórum formájában fejthetik ki véleményüket, és mindazon túl, hogy e néhány napon a hitélettel kapcsolatosan elmélkedünk, a fiatalok egymás iránt is nyitottak lesznek. Reméljük, hogy érletre szóló barátságok köttetnek."

A délután folyamán a román határvidéken megszervezett szellemi és fizikai vetélkedők tették érdekesebbé az együtt töltött időt, melynek irányítója Káló József, a tábor vezetője volt. A találkozó szombat délben a batári görög katolikus templomban tartott szentliturgiával ért véget, melyet a rendezvény fővédnöke, Szűcs Viktor helyi parochus és Evariszt atya közösen celebrált.

-kita-