Elhunyt Ihor Pluzsnikov

2005. július 22., 10:00 , 236. szám

A közelmúltban egy hannoveri klinikán elhunyt Ihor Pluzsnikov SZDPU(o)-s parlamenti képviselő. A 47 éves politikus pártjának alelnöke volt, és ő birtokolta az Inter tévécsatorna részvényeinek 71 százalékát.

Egy héttel Pluzsnikov halála előtt a sajtóban olyan információ jelent meg, miszerint tárgyalásokat folytat az orosz Evraz Holding vállalattal a tévécsatorna eladását illetően. Később ismertté vált, hogy Pluzsnikov súlyosan beteg. A képviselőt a csehországi Karlovy Vary gyógyüdülőben kezelték, amikor hirtelen romlani kezdett egészségi állapota, kómába esett. Pluzsnikovnál toxikus hepatitiszt diagnosztizáltak és sürgősen egy németországi klinikára szállították.

Tarasz Csornovil azt állítja, hogy a képviselő hirtelen megbetegedése kapcsolatban van a tévécsatorna eladásáról kezdődött tárgyalásokkal. Pluzsnikov halálát követően Ihor Surma SZDPU(o)-s parlamenti képviselő bejelentette, hogy a párt nem von le addig végleges következtetéseket, míg a törvényszéki orvosszakértői vizsgálat nem állapítja meg a halál pontos okát.

Baráth József