Falunap Badalóban

2005. július 22., 10:00 , 236. szám

A Tisza-parti település, Badaló közössége július 17-én, vasárnap harmadik alkalommal rendezte meg az immár hagyományos népünnepélyt, a falunapot.

1847-ben, útban Erdődre, menyasszonyához tartva, éppen ezen a napon pihent meg a helyi református templom falának tövében Petőfi Sándor, ezért a helyiek ehhez az időponthoz szokták igazítani a faluközösség ünnepét. Nagy Endre polgármester is erről tett említést üdvözlő szavaiban, majd kezdetét vette az ünnepség. A színpadon előbb a nagycsoportos óvodások léptek fel, majd a helyi kultúrcsoport, a beregszászi Integrál együttes és a halábori Bózsár-zenekar előadását láthatta-hallhatta a közel ezer főnyi nézősereg.

A beregszászi járási labdarúgó-bajnokság keretében a jánosiak látogattak el Badalóba. Az ifjúságiak mérkőzése 2-2-es döntetlent hozott, a felnőttek találkozóján 4-1 arányú hazai győzelem született. Nem maradhatott el az ilyenkor megszokott szépségverseny sem. A kicsiknél Nagy Henrietta fejére került a korona, aki két udvarhölgye, Sárközi Barbara és Péter Zita társaságában fogadhatta a megérdemelt gratulációkat. A nagyobbaknál Bíró Rózsikának ítélték oda az első helyet, és udvarhölgyei, Nagy Szabina és Paládi Klaudia sem maradtak ajándékok nélkül. Szürkületkor indult és hajnali pirkadatkor ért véget a Bózsár-féle disco, amelyben minden műfaj kedvelője találhatott ízlésének megfelelő dalokat.

(tamási)