Ismét magyarokat vertek Temerinben

2005. július 22., 10:00 , 236. szám

Megvertek két magyar fiatalt a szerbiai Temerinben - adta hírül az újvidéki Magyar Szó. Az ügyben nyomoz a szerb rendőrség. Egy hónappal korábban ugyancsak Temerinben bántalmaztak két magyart.

A Magyar Szó a Vajdasági Magyar Demokrata Párt (VMDP) alelnökét, Csorba Bélát idézi, aki elmondta, hogy az incidens még vasárnap történt. Két magyar fiatalember a buszállomás felé tartott, amikor egy fehér színű Opelből odakiabáltak nekik, majd négy szerbül beszélő fiatalember ugrott ki az autóból, és lökdösni kezdték a magyar fiatalokat. A dulakodás pillanatok alatt elfajult, mindkét magyart súlyosan bántalmazták, akiknek végül sikerült elmenekülniük. Egy közelben levő árus értesítette a rendőröket, akik azonnal a helyszínre érkeztek, addigra azonban a támadók elmenekültek. A rendőrség nyomoz az ügyben.

Június közepén szintén Temerinben ugyancsak két magyar fiatalt vertek meg, a támadók azt kifogásolták, hogy a két fiatal magyarul beszél. Az incidenst követően Gyurcsány Ferenc miniszterelnök felkérte Somogyi Ferenc külügyminisztert, hogy hivatalosan tájékozódjon szerb partnerénél. Vuk Draskovic, Szerbia-Montenegró külügyminisztere válaszlevelében azt írta: az újvidéki rendőrkapitányság nyomozása megállapította, hogy a szerb fiatalok etnikai okokból támadtak a magyarokra. (origo.hu)