KMKSZ-gyermeknap Gáton

2005. augusztus 5., 10:00 , 238. szám

A múlt vasárnap negyedízben rendezte meg a KMKSZ helyi alapszervezete a beregszászi járási Gáton a már hagyományossá vált gyermeknapot. A rendezvényt a KMKSZ Beregszászi Járási Középszintű Szervezete (BJKSZ) és a Dorcas Segélyszolgálat támogatta.

Az egybegyűlteket Oszickaja Júlia, az alapszervezet elnökhelyettese köszöntötte. A támogatók és a vendégek nevében Bakancsos László, a KMKSZ BJKSZ elnöke szólt a megjelentekhez: "Ebben a faluban a gyermekeknek van kitől példát venni, hiszen ebben a faluban született Kovács Vilmos, Kárpátalja és a XX. századi kortárs magyar irodalom jelentős írója és költője, aki életével, életművével nemcsak a gátiaknak, hanem a kárpátaljai magyarságnak is példát mutatott." A szónok ezután kellemes és tartalmas szórakozást kívánt mindenkinek.

A nyitóünnepséget követően vidám, sokszínű kulturális programra került sor, amely előtt Gecányin Renáta előadta Kovács Vilmos Verecke című versét, majd elhelyezték az emlékezés koszorúit.

A hivatalos részt különböző játékokkal, egyházi vetélkedőkkel, fánkevő- és táncversennyel, tátikával folytatták, majd a nap jól sikerült gyermekdiszkóval zárult.

B. J.