A beregszászi uszoda várja a vendégeket

2005. augusztus 12., 10:00 , 239. szám

Az üdülni vágyók egyre népszerűbb üdülési célállomásává válik a beregszászi Zakarpattya sportbázis, főként a termálvizes uszoda, melyet nemcsak az ukrajnai, hanem a külföldi vendégek is előszeretettel látogatnak.

Különösen nyáron szinte folyamatosan teltház van. Vaszil Masika, a sportbázis igazgatója lapunknak elmondta, hogy az uszoda jó hírnévvel rendelkezik Európában, sőt, az Egyesült Államokban is, ahonnan rendszeresen érkeznek turisták, turistacsoportok. Jelenleg például amerikai, svéd, dán vendégek is üdülnek a sportlétesítményben. Az üdülők kényelmét egy nagy és két kisebb medence mellett szauna, konditerem, két-, három- illetve négyágyas szállodai szobák, bár, étterem szolgálják, sőt a valuta beváltása is megoldható a szálloda épületében lévő bankfiókban. Az Ukrán Olimpiai Bizottság által nyilvántartott Zakarpattya sportbázis rendszeresen fogadja az ország különböző részeiből érkező élvonalbeli és amatőr sportolókat is.

Nyaranta a felnőttek mellett sok gyermek is üdül az itt működő gyógytáborban. Jelenleg például 120 árva gyermek táborozik két hétig Beregszászban. Számukra érdekes rendezvényeket, játékos versenyeket rendeznek. Legutóbb Neptunus és "szirénjei" szórakoztatták az uszoda partján egybegyűlteket és a hűsítő vízben lubickolókat, majd a Beregszászi Művelődési Ház Street Dance táncegyüttese kápráztatta el a fiatalokat.

-kaszonyi-