Családias hangulatban erősíteni a hitet

Utógondozó tábor és munkatársképzés Haláboron

2005. augusztus 12., 10:00 , 239. szám

Egy hétig tart Haláboron az augusztus 8-án kezdődött utógondozó tábor és munkatársképző a KRISZ és a GYEK szervezésében, melyen összesen harminc, 16 éven felüli fiatal vesz részt.

A rendezvény kapcsán Szanyi György halábori református lelkipásztor, a KRISZ alelnöke elmondta: "A munkatársképzőbe olyan fiatalok érkeztek, akik a későbbiekben szeretnének majd gyülekezetekben szolgálni és ott 12-15 éves korú gyerekekből álló ifjúsági csoportokkal foglalkozni. Az utógondozó táborba pedig azokat a fiatalokat vártuk vissza, akik a KRISZ által Aklihegyen, Ráton és Balazséron szervezett egyházi rendezvényeken megtértek, és szeretnék még jobban elmélyíteni hitüket."

A képzési formáknak megfelelően különböző előadásokat hallgathatnak a résztvevők. A munkatársképző keretében a fiatalok kultúrájával, ifjúsági órák felépítésével és előadásuk elméletével stb. ismerkedhetnek meg jobban, az utógondozó táborozók pedig a bűnbánat, bűnbocsánat és üdvbizonyosság, a szolgálat, kísértés, lelkitárs, csendesség és imádkozás fogalmába mélyedhetnek bele. Az előadásokat Bartha András, a GYEK vezetője, Szanyi György, a KRISZ alelnöke, Szeghljánik Péter, a Kárpátaljai Református Egyház ifjúsági lelkésze, Olasz Tímea, a KRISZ munkatársa, Bányai Ibolya, a GYEK munkatársa, valamint Sipos József újlaki, Tóth Zoltán muzsalyi és Ötvös Károly forgolányi lelkészek tartják.

A képzés alatt a kis létszámú csoportokban kialakult családias hangulat nagyon alkalmas arra, hogy a résztvevők jobban megismerjék egymást, és kölcsönösen erősítsék egymás hitét, ami hazatérésük után is táplálja a mindennapokhoz szükséges lelki erejüket.

Fischer Zsolt