Görög Katolikus Ifjúsági Tábor

2005. augusztus 26., 10:00 , 241. szám

Idén nyáron ötödik alkalommal került megrendezésre a beregszászi esperesi kerületi hittantábor. Augusztus 16-21. között az Ilosva melletti Oszojban 88 táborozó gyűlt össze az Ungvári, a Beregszászi és a Nagyszőlősi járás falvaiból. A hit alapkérdései és az imádság mellett a programban szerepelt helytörténeti előadás és élő irodalomóra is.

Popovics Béla tanár úr, a Kárpátaljai Magyar Cserkészszövetség elnöke vidékünk szépségeit, nevezetességeit ismertette. Kiemelte, hogy azért kell megismernünk szűkebb hazánkat, Kárpátalját, mert az ember azt a vidéket szereti igazán, amelyet jól ismer. Ha valamikor döntés elé állít bennünket az élet, tudatában kell lennünk, hogy mit hagyunk itt, ha elmegyünk... A magyar irodalom és történelem kapcsolatáról Riskó Márta tanárnő tartott előadást éppen augusztus 20-án, amikor Szent Istvánra, államalapító királyunkra emlékeztünk.

A tábor elmaradhatatlan része volt a sportvetélkedő. A focibajnokságot a bökényiek Kiskakas csapata nyerte. Felejthetetlen volt a hegyi túra egy vízeséshez, az újhelyi fiatalok által tartott kézműves-foglalkozáson pedig emléktárgyakat készíthettek maguknak a táborozók. A záró liturgián Egressy Miklós atya hangsúlyozta, hogy az Úrtól meghívást kaptunk, amellyel élnünk kell.

A táborozók fájó szívvel búcsúztak egymástól, hisz a közösen eltöltött hét alatt sok új barátra tettek szert.

E. M.