Ülésezett a Beregszászi Járási Tanács

2005. október 14., 10:00 , 248. szám

A Beregszászi Járási Tanács október 7-ei ülésén a képviselők többek között megvitatták a gázellátással kapcsolatos problémákat. Ködöböcz Ferenc, a KMKSZ frakcióvezetője elmondta, hogy a Megyei Tanács 2004. december 28-ai döntése értelmében kétmillió hrivnyát utaltak át a járásnak a gázvezeték-építés finanszírozására. A megyei költségvetésből érkező finanszírozás ellenére 2005. január 1-jére 903,7 ezer hrivnya adósság terhelte az előző vezetésű Beregszászi Járási Állami Közigazgatást. A községi tanácsok alkalmazottainak fizetéshátralékát a közigazgatás új vezetése által felvett 200 ezer hrivnyás kölcsönből kellett rendezni.

Beregújfalui képviselők kérték a közigazgatást, hogy az mielőbb rendezze a kivitelezővel szemben felhalmozott adósságot. Válaszában Csizmár Béla, a közigazgatás elnöke jelezte, hogy a múlt évben Beregújfalu jóval nagyobb pénzösszeget kapott a gázvezeték-építéshez, mint bármely más település - csupán a megyei költségvetés 244 ezer hrivnyát utalt ki erre a célra. Szavai szerint mindenhova szeretnék eljuttatni a földgázt, ám ezt csak fokozatosan, a pénzeszközök függvényében tehetik. A soron következő település Badaló és Halábor lesz.

Vass Ottó, a KMKSZ frakcióvezető-helyettese feleslegesnek és populista jellegűnek nevezte a tanács oktatási bizottsága által a nemzetiségi ellentétek kiélezésére vonatkozó beadványát, szerinte az abban megfogalmazottak eltúlzottak.

Baráth József