Labdarúgótorna Tiszacsomán

A beregszászi válogatotté lett az Árpád Kupa

2005. október 21., 10:00 , 249. szám

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) és a KMKSZ Beregszászi Középszintű Szervezete (KMKSZ BKSZ) rendezésében október 15-én Tiszacsomán lezajlott az Árpád Kupa labdarúgótorna.

A honfoglalási ünnepségsorozat részét képező sportrendezvény díja az Árpád fejedelem alakját mintázó vándorkupa volt, melyet a csetfalvai Gergely István készített. Az alkotó a kupára véste rovásírással a Jó hős kifejezést. A sportrendezvényen részt vett Brenzovics László, a KMKSZ alelnöke, Bakancsos László, a KMKSZ BKSZ elnöke (akik játékosként is erősítették a csapatokat), valamint a járás több településének KMKSZ-alapszervezeti elnöke, polgármestere, és számos futballt, sportot kedvelő érdeklődő.

A tornán négy csapat: Tiszacsoma, Beregszász, a Badalói körzet, valamint a Beregi körzet válogatottja mérte össze ügyességét. A csapatok 30-30 perces összecsapásokban, körmérkőzéses rendszerben mérték össze erejüket. Az összesítés után a kupadöntőt Beregszász és Tiszacsoma válogatottja vívhatta. Mindegyik csapat rúgott egy-egy gólt, de a rendes játékidőben egyik csapat sem tudta megszerezni a győzelmet, így azt végül tizenegyesekkel kellett eldönteni. Ebben a beregszásziak bizonyultak jobbnak, így az Árpád Kupát egy évig ők birtokolhatják.

Brenzovics László megköszönte a csapatoknak és a játékvezetőknek a tornán való részvételt, majd átadta a győzteseknek a kupát és az emléklapot. A szervezők oklevéllel jutalmazták a torna gólkirályát, Hidi Istvánt, valamint a torna legjobb játékosa címet kiérdemlő Srót Zoltánt.

Az Árpád Kupa labdarúgótorna megszervezésével a KMKSZ új hagyományt kívánt teremteni, amely a jövőben – remélhetőleg még több csapat részvételével – tovább folytatódik.

F. Zs.