Török vásár törökméz nélkül?

2005. november 11., 09:00 , 252. szám

November első hetében ún. török vásár állomásozott a megyeszékhelyen. A Junoszty sportközpontban valóban vásári hangulatot teremtett a nagyszámú érdeklődő, akik folyamatosan ostromolták a portékával teli standokat.

A nagy érdeklődés elsősorban a viszonylag olcsó árukínálatnak volt köszönhető. A reklámplakátok szövegéhez híven a vásárban szinte minden féláron volt kapható: kabát, sportruházat, téli lábbeli, felsőruházat, fehérnemű stb. Az alacsony árért átlagos minőségű terméket kapott a vásárló, ám ez láthatóan senkit sem zavart. Kelendő volt például a 75 hrivnyáért kínált női csizma, a 150-200 hrivnyás férfi télikabát, a 80-140 hrivnyás szabadidőruha, a 40-80 hrivnyás női/férfi pulóver.

"Voltak, akik családostul jöttek vásárolni, férjjel, gyerekkel, nagyszülőkkel. Hiába, a legtöbb ember kénytelen kevés pénzből gazdálkodni, és hát ki ne szeretne olcsón öltözni? Ungvár után Ivano-Frankivszkban, Rovnóban folytatódik a vásár. November utolsó hetében ismét Kárpátalján, Munkácson kínáljuk portékánkat" - mondta el a vásár egyik isztambuli szervezője.

Néhány dologban mégis rendhagyó volt ez a vásár. Az isztambuli piacokkal ellentétben itt nem lehetett alkudni, és törökmézet vagy más keleti nyalánkságot is hiába keresett az édesszájú vásárló...

-nagy-