A Mi Ukrajnánk Nemzeti Szövetség új elnöksége

2005. november 25., 09:00 , 254. szám

A Mi Ukrajnánk Nemzeti Szövetség (MUNSZ) sajtószolgálatának közlése szerint a korábbi 21-ről 7-re csökkent a MUNSZ elnökségének létszáma. Erről a párt tanácsa döntött a napokban megtartott ülésén. A létszám háromszoros csökkentését Roman Bezszmertnij, a tanács elnöke javasolta.

Az újonnan megalakult testület tagjaivá választották párttársaik Jurij Jehanurov miniszterelnököt, Roman Bezszmertnij miniszterelnök-helyettest, Borisz Bezpalij, Mikola Katerincsuk, Mikola Martinenko parlamenti képviselőket, Pavlo Zsebrivszkij Zsitomir megyei kormányzót, Ivan Vaszjunikot, az Elnöki Titkárság helyettes vezetőjét.

Petro Porosenko elmondta, hogy nem kíván az elnökség tagja lenni, és arra kérte a jelenlevőket, egyhangúlag válasszák meg a párt elnökségébe javasolt személyeket.

A tanácsülésen felszólalók megjegyezték: a mostani döntés arról tanúskodik, hogy a párt egységes csapatként indul a közelgő parlamenti választásokon.

Roman Bezszmertnij, aki a Szövetség választási kampányát fogja irányítani, lemondott miniszterelnök-helyettesi tisztségéről.

-figyelő-