IX. Kárpátaljai Magyar Dalverseny

2005. december 9., 09:00 , 256. szám

Az idén ismét a Beregszászi Művelődési Ház adott otthont a hagyományos Magyar Dalversenynek múlt szombaton. Az elődöntőkön 65 énekes lépett zsűri elé, a döntőben kategóriánként tíz fellépő mérettetett meg.

A szervezők nevében Imre József, a Beregszászi Városi Tanács Művelődési, Ifjúsági és Sportfőosztályának vezetője és Ivaskovics József, a Credo Alapítvány vezetője üdvözölte a jelenlévőket, kiemelve, hogy a dalverseny lényege nem a versengés, hanem az együtténeklés öröme, így a résztvevők valamennyien nyertesei a fesztiválnak.

A délelőtti elődöntőkön egyházi ének kategóriában 20, népdal kategóriában 15, könnyűzene kategóriában 30 énekes lépett színpadra. A döntőbe jutott 30 versenyző produkcióit szakmai zsűri értékelte, melynek elnöke Mosonyi Ferenc magyarországi énekes előadó volt. Idén először magyarországi vendégei is voltak a versenynek: színvonalas műsort adott a Barátság Nyugdíjas Egyesület Népdalköre (Demecser), valamint a Gyöngyvirág Népdalkör (Demecser). A versenyt követő gálaműsor Varga Katalin (Ungvár) nívós énekprodukciói révén marad emlékezetes. Ugyancsak színvonalas műsorral lépett színre a Gyöngykaláris énekegyüttes (Kisgejőc).

Az idei dalverseny győztesei: Csáki Marianna (egyházi ének), Herceg Erika (népdal) és Holozsi Imre (könnyűzene).

P. Zs.