Visszaszorulóban a használt autók vásárlása

Kárpátaljai autópiaci trendek

2005. december 16., 09:00 , 257. szám

Kárpátalján is érvényesül az egész országban jellemző tendencia: évről évre csökken azok száma, akik használt személygépkocsit kívánnak vásárolni, s egyre többen részesítik előnyben az új járműveket. Ez egyrészt a behozatali vámok jelentős emelkedésének, másrészt a hitelbe történő vásárlási lehetőségnek köszönhető.

A vásárló ma már nagy választékból szemelheti ki a megfelelő gépkocsit Kárpátalján, több autószalon, márkaképviselet, autókereskedés kínálja gazdag választékban a honi és a nyugati modelleket, a legolcsóbbaktól a méregdrága luxusautókig. Az egyre erősödő konkurencia arra ösztönzi az eladókat, hogy fokozott figyelmet fordítsanak a vásárlók igényeire. Ma már nem jelent gondot az ügyfél által megnevezett típus (saját igényei szerint kiválaszthatja a jármű színét, felszereltségét) beszerzése és leszállítása, ami néhány napon belül meg is történik, hiszen az autószalonok és a márkaképviseletek kapcsolatban állnak a világ valamennyi jelentős autógyárának ukrajnai képviseletével. Az autószalonokban értékesített modellekre két-három éves garanciát vállal a gyártó és az eladó, ráadásul az utóbbi átvállalja a jármű biztosításával, nyilvántartásba vételével kapcsolatos teendőket.

Míg az előző 3-4 évben dinamikusan növekvő tendenciát mutatott a vásárlási kedv, a piac telítettsége folytán idén ez a növekedés lelassult. Az eladások terén, csakúgy, mint az előző években, a VAZ-Lada modellek viszik a prímet közel 50 százalékos részesedéssel, előretörtek a Daewoo-k és Skodák is. A nyugati és a japán márkájú személygépkocsik közül Kárpátalján kelendők az Audik, a Mitsubishik, a Renault-k, a Subaruk, melyek javításához nem kell Lembergbe utazni. A tehetősebb üzletemberek a BMW-ket, a Mercedeseket és Toyotákat részesítik előnyben, de ha komolyabb baj történik járművükkel, Lembergbe vagy valamelyik szomszédos országba kell utazniuk, hogy megjavíttassák egy márkaszervizben. Egy-egy autószalonban havonta 7-8 luxusautó is elkel.

A honi előállítású és az orosz márkák ára idén gyakorlatilag változatlan maradt, a nyugati személygépkocsik ára 4-5 százalékkal nőtt. A Ladák ára a 29 és 46 ezer hrivnya közötti ársávban mozog, a Daewoo-modellek 35-60 ezer hrivnyába kerülnek, a Skodák ára modelltől függően 80-120 ezer hrivnya.

Jóval drágábbak a nyugati gyártmányú személygépkocsik és terepjárók. Az Audi márka valamennyi modellje megrendelhető egy munkácsi autószalonban. A luxuskategóriát a 429-700 ezer hrivnyáért kapható, elektromos ablakemelővel, navigálási rendszerrel, légkondival, s egyéb luxustartozékokkal felszerelt Audi A8 képviseli, mely borsos ára miatt nem örvend nagy keresletnek. Az egyik legjobb kárpátaljai értékesítési mutatóval az ugyancsak nagy, de a nyugati mércével mérve nem a luxusautók kategóriájába tartozó, 252-300 ezer hrivnyát kóstáló Audi A4 büszkélkedhet.

A Renault gyártmányú kocsik ára 53-210 ezer hrivnya között mozog. A szintén a franciák által gyártott, olcsósága és megbízhatósága, továbbá alacsony fogyasztása miatt igen népszerű Dacia Logan modelljei 44-60 ezer hrivnyába kerülnek.

A japán márkák közül a legnépszerűbbek a Mitsubishik és a Toyoták. A Mitsubishik ára 80 ezer hrivnyánál kezdődik. Az adott márkán belül a legdrágább autó a Mitsubishi Pagero terepjáró, melynek ára akár a 300 ezer hrivnyát is elérheti. Ezekből a modellekből magas áruk ellenére évente 25-30 darab talál gazdára Kárpátalján. A Toyoták ára 190-től 370 ezer hrivnyáig terjed (legdrágább modell a Landrcruiser terepjáró).

A jól karbantartott, 1-3 éves használt autók ára 10-15 százalékkal marad el az újonnan kibocsátottakétól, a 10-15 éves autóknál ez a különbség már 30-40 százalékos is lehet.

B. J.