Gyermekszínjátszók első megyei fesztiválja Beregszászban

2005. december 23., 09:00 , 258. szám

Melpomené ifjú tehetségei címmel gyermekszínjátszó és versmondó találkozót tartottak Beregszászban, december 6-án. Az idén debütáló megyei fesztivált a Beregszászi Városi Tanács, valamint a Beregszászi Művelődési, Ifjúsági és Sportfőosztály szervezte.

A Beregszászi Művelődési Ház színpadán 12 gyerekcsoport lépett fel többek között Ungvárról, Husztról, Nagyszőlősről, Munkácsról, Ilosváról, a Rahói járásból. A Beregvidéket 4 csoport is képviselte. A színműhelyek különböző műfajú produkciókat mutattak be, volt köztük klasszikus színdarab, bábjáték, énekes-zenés előadás. Ugyanitt a versmondók is megmérettetek, többen saját költeményükkel léptek színpadra.

- Melpomené a görög mitológiában a kilenc múzsa egyike, ezért választottuk a fesztivál névadójának. Elégedettek vagyunk, a színjátszók ezúttal is bizonyították tehetségüket, rátermettségüket. A szakmai zsűri elismerően értékelte az előadásokat és rendezői munkákat - mondta a szervezők nevében Olga Matej, a Beregszászi Városi Tanács Művelődési, Ifjúsági és Sportfőosztályának vezetőhelyettese.

A fesztiváldíjat a Beregszászi Ukrán Népszínház ifjúsági csoportja nyerte (rendező: Olga Matej). A magyar csoportok közül harmadik helyen végzett a Beregszászi Magyar Népszínház ifjúsági csoportja (rendező: Sirokai Erzsébet), illetve a sárosoroszi Kökörcsin színjátszó csoport (vezető: Mihók Erika). A szervezők, valamint a megyei kulturális főosztály jóvoltából mind a 150 résztvevő gyermek plüssjátékot és édességet kapott, az egyéni díjazottak és a rendezők pedig értékes ajándékkal térhettek haza.

-zs-