Kényszerből lettek UMDSZ-tisztségviselők

A lemondások háttere Tiszasalamonban

2005. december 23., 09:00 , 258. szám

Mint már korábban megírtuk, az ungvári járási Tiszasalamonban lemondtak szervezeti tagságukról és tisztségükről az UMDSZ helyi alapszervezetének vezetői. Saját elmondásuk szerint döntésük hátterében az áll, hogy 2003-ban felettesük nyomására lettek a Szövetség tagjai, a továbbiakban pedig nem kívánnak részt venni annak tevékenységében.

Az érintettek döntésüket azon a lakossági fórumon közölték Gajdos Istvánnal, melyet a magyar oktatási-nevelési támogatás kifizetésének napján tartott az UMDSZ-elnök Tiszasalamonban. A lemondott tisztségviselők nyíltan közölték, hogy 2003-ban a nemrég leváltott helyi tanácselnök nyomására lettek SZDPU(o)-, illetve UMDSZ-tagok. Mivel az érintettek közalkalmazottak - óvónők, kultúrmunkások -, akkor nemigen mertek ellentmondani a község polgármesterének. Miután a tanácselnök elhagyta tisztségét, a kényszer párttagok-tisztségviselők úgy döntöttek: lemondanak szervezeti tagságukról és végleg szakítanak a politikával.

"Két évvel ezelőtt nem önszántunkból lettünk UMDSZ-tagok. Felnőtt emberek vagyunk, dönthetünk úgy, hogy kiszállunk a politikából. A körülmények alakulásával erre most nyílt lehetőségünk, és mi éltünk vele" - mondta el lapunknak az egyik lemondott UMDSZ-tisztségviselő. Az érintett neve elhallgatását kérte, mivel még mindig tart a község korábbi tanácselnökétől.

-n-