Minden hely elkelt!

Szilveszter a Kárpátokban

2005. december 23., 09:00 , 258. szám

Nyugat-Ukrajnában, a Kárpátokban az újévi időszakra minden szanatóriumi, üdülőhelyi, szállodai és panziós, valamint magánházaknál igénybe vehető szálláshelyet máris "102 százalékra lefoglaltak", azaz a kereslet jelenleg nagyobb a kínálatnál.

Mint Alekszandr Marcsenko, a kárpátaljai külgazdasági és turisztikai főhivatal főosztályvezetője elmondta, az újévi időszakra szóló beutalók ára és a megélhetési költségek együttesen meghaladták a napi 70-100 hrivnyát, azaz helyenként drágábbak, mint Szlovákiában. A szomszédos országban például szilveszter tájékán négynapi szállásért étkezéssel és a szilveszteri mulatsággal együtt napi 250 hrivnyától kezdődnek az ajánlatok, míg nálunk ugyanezért az időszakért, szilveszteri rendezvény nélkül 290-300 hrivnyát kérnek. Egyszóval, a mi szanatóriumaink napi 45-50 hrivnyával drágábbak a szlovákiaiaknál, vonja le a következtetést a szakember.

A kétszemélyes szobák átlagára december 29. és január 3. között 250-260 hrivnyát tesz ki egy éjszakára, míg egy négyszemélyes szoba 290-310 hrivnyába kerül.

Január 10-ét követően azután meredeken zuhan a szálláshelyek ára, egy kétszemélyes szobáért ekkor már "csupán" 140 hrivnyát kérnek naponta. Az említett szobaárak természetesen nem tartalmazzák az étkezés költségeit, ami naponta legalább további 20 hrivnyát jelent.

Ezenkívül a szilveszteri-újévi időszakban külön újévi programokat is ajánlanak, melyek díjszabása 1290 hrivnyától kezdődik. Így tehát, egy egyszemélyes szállodai szoba újévi programmal együtt megközelítőleg 1500 hrivnyába kerülhet. (LIGABusinessInform)