Tűzoltóautó és családtámogatás

Nem lankad a kampány

2005. december 30., 09:00 , 259. szám

Az oktatási-nevelési támogatás kárpátaljai kedvezményezettjei idén Gajdos István UMDSZ-elnök állandó jelenlétében vehették át a kedvezménytörvény által biztosított magyar állami családtámogatást. A legutóbbi kifizetési helyszínen, Mezőgecsében, Szabó Vilmos, a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkára és más magyar kormányhivatalnokok is jelen voltak, mintegy legitimizálva az UMDSZ-kampányt. Dercenben ugyancsak Szabó Vilmos és Gajdos István jelenlétében adták át azt a tűzoltóautót, melyet a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelem ajándékozott a községnek.

A Mezőgecsében sorra kerülő átadáson Szabó Vilmos, a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkára, valamint több HTMH-tisztségviselő jelenlétében adták át a magyar állami támogatást. Természetesen Gajdos István is ott volt, aki megköszönte a KAMOT JA munkáját. Tehette, hisz a lebonyolító az UMDSZ politikai kampányához igazította a kifizetést, ennek köszönhetően Gajdos gyakorlatilag minden magyarlakta településen, 15 ezer magyar szülő előtt - akik egyben választópolgárok - elmondhatta kampánybeszédét.

Az viszont Mezőgecsében sem "került szóba", hogy a kifizetésre egyéves lemaradással került sor. Tudniillik a most kifizetett családtámogatást még a tavalyi, 2004-2005-ös tanévre igényelték a szülők, és jelen időszakban már a 2005-2006-os tanévi támogatást kellett volna kézhez kapniuk. Egyelőre arról sincs információnk, hogy mikor írják ki az idei tanévre szóló pályázatokat.

Úgy tűnik, hogy az ukrajnai és magyarországi választások küszöbén a Gyurcsány-kormány ismét hitet tett a Gajdos István által vezetett UMDSZ mellett.

-nagy-