A mentősök most sem pihenhettek

2006. január 6., 09:00 , 260. szám

Az óév utolsó és az új év első napján a viszonylag kedvező időjárásnak köszönhetően a sokévi átlaghoz képest kevesebb alkalommal riasztották a mentőket megyeszerte, ugyanis elenyésző volt a törések, esésből származó sérülések száma. A változó fronthatás következtében azonban számos esetben kellett infarktusgyanús, hipertóniás és epilepsziás betegekhez kihívni a mentőket. Az alkohol- és ételmérgezéses esetekről is szólnunk kell, melyek szép számban fordultak elő szilveszterkor és január 1-jén.

Sokan szenvedtek balesetet a petárdákkal és a tűzijátékokkal való óvatlan bánásmód következtében, melynek veszélyeire előző számunkban felhívtuk a kedves olvasók figyelmét. Több esetben kellett a mentősöknek az égési sérüléseket szenvedőket, többségükben gyerekeket ellátniuk. A szabadtéri bulikon, amelyeken rengeteg ember gyűlt össze, nem egyszer előfordultak kisebb-nagyobb verekedések, főleg Munkácson, ahol több "bunyóst" kellett kórházba szállítani.

Halálos kimenetelű baleset nélkül idén sem úsztuk meg az évbúcsúztatót: a Técsői Járásban Taracköz (Tereszva) településen egy személygépkocsi elgázolt egy gyalogost, aki szörnyethalt. A gépkocsivezető szemrebbenés nélkül továbbhajtott, ám végül fény derült kilétére.

bj