Rólunk sajnos megfeledkeztek

Évzáró, újévméltató ünnepség Beregszászban

2006. január 6., 09:00 , 260. szám

Beregszász Járási Jogú Város Polgármesteri Hivatala az elmúlt évet újévi bálnak keresztelt ünnepi műsorral zárta, ahol ajándékot kaptak a városban működő szervezetek és intézmények vezetői. Az ünnepi műsorban fellépett Zsupán József polgármester is, aki többek között saját szerzeményét, a Mama című dalt énekelte el ukrán nyelven.

Beregszász város kultúrháza ezúttal mesebeli királysággá változott, ahol a király és a királyné Olga és Olekszandr Matej, a beregszászi városi valamint a Beregszászi Járási Közigazgatási Hivatal kulturális-, ifjúsági és sportosztályainak helyettes vezetői voltak. Ők szólították színpadra a játék kedvéért minisztereknek nevezett beregszászi intézményvezetőket, többek között a járási és városi közigazgatás főosztályainak és hivatalainak vezetőit, az állami szolgálatok, az ügyészség és bíróság, az egészségügy, az Ukrtelekom és a posta, valamint az oktatási intézmények - közöttük a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola - irányítóit, akik tizenhárom kategóriában közel negyvenen vehették át a polgármesteri hivatal ajándékkosarát, illetve a város címerével díszített kék szalagot. Sajtó kategóriában a Beregszászban szerkesztett lapok főszerkesztői vehettek át ajándékot, de a lista összeállítói sajnos megfeledkeztek rólunk, Ukrajna legnagyobb példányszámú magyar lapjáról, a Kárpátalja hetilapról, amelyet ugyancsak a Vérke-parti városban szerkesztenek. Igaz, az Európa szerte elismert Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színházat sem tartották megajándékozásra érdemesnek a város vezetői.

Egyébként jó volt az ünnepi műsor hangulata, a kultúrház előcsarnokában a Mezővári Művelődési Ház könnyűzenei együttese szórakoztatta az érkezőket. Az ajándékozások között pedig fellépett a nagybégányi néptáncegyüttes, a Kaszonyi Nyugdíjasklub Folklór Együttese, a Beregszászi Járási Oktatási Osztály Énekkara, a városi művelődési ház Street-Dance, Show Gurt - Atasz és Reveransz táncegyüttesei. Énekelt Viktoria Kats, akinek táncegyüttese is bemutatkozott, nagy sikert aratott az Integrál zenekar, és fellépett Adriana Szabova is, a Beregszászi Járási Művelődési Osztály vezetője.

Az ünnepi műsor végén Zsupán József polgármester megköszönve a városért dolgozók munkáját, mindannyiuknak sikerekben gazdag, boldog új esztendőt kívánt, majd végezetül három dal eléneklésével kedveskedett a jelenlevőknek.

A beregszászi ünneplés másnap a város és a járás ifjú műkedvelőinek előadásaival folytatódott.

Badó Zsolt