Vádat emeltek a szabadkai jegyző ellen

2006. január 20., 09:00 , 262. szám

A szabadkai önkormányzatnál történt visszaélés miatt vádat emeltek Vörös Kucsmik Gyöngyi szabadkai jegyző ellen; a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) közleményében tiltakozását fejezte ki emiatt, és úgy értékelte, hogy folytatódik a politikai hátterű lejárató kampány a párt vezetői ellen.

A nyilvánosság csak a VMSZ szabadkai szervezetének tiltakozó közleményéből értesülhetett a vádemelésről. Az MTI tudomása szerint Vörös Kucsmik Gyöngyi az óév utolsó napjaiban benyújtotta visszavonhatatlan lemondását, de döntését nem indokolta meg. A hírügynökség megbízható forrásból úgy értesült, hogy a vád szerint a jegyző révén a szabadkai önkormányzat törvénytelenül fedezte VMSZ-es vezetők mobiltelefon-számláit. Az állítólagos kedvezményezettek listáján van többek között Kasza József pártelnök és Józsa László, a Magyar Nemzeti Tanács VMSZ-es elnöke is.

Ide tartozik, hogy vélt törvénytelenségek miatt vád alá helyezték Vörös Kucsmik Gyöngyi elődjét, Ágoston Gabriella volt szabadkai jegyzőt is, aki korábban a VMSZ megbízásából ellátta a "magyarverések" kárvallottjainak jogi képviseletét. (MTI)