Az idén is ünnepelt a köz(ös)ség

Disznótoros bál Badalóban

2006. február 3., 09:00 , 264. szám

Badalóban immáron hagyománnyá vált, hogy minden év első hónapjában disznótoros bált rendeznek a kikapcsolódni vágyók számára. Az idén sorrendben a negyedik ilyen bálra került sor a múlt szombaton.

A Tisza-parti településen lakó munkaképes férfiak jelentős része még ma is idénymunkából kénytelen fenntartani családját, ami bizony nemegyszer több hónapos távollétet jelent. Egyre ritkábban adódik alkalom a közös kikapcsolódásra, ezért is olyan népszerűek az ilyen rendezvények. A disznótoros vacsorára közel másfél százan jöttek el a szórakozni vágyók. Mivel két disznót is feláldoztak annak érdekében, hogy az asztalok terítéke gazdag legyen, a jelenlévők nem sokáig kérették magukat. A bőséges vacsora után az akkorra már teljesen behangolódó Bózsár zenekar vette át az irányítást. A környéken méltán népszerű családi zenekar hamar táncba vitte a bálozókat, akik igazolták, hogy a munkával telített hétköznapok mellett a felhőtlen szórakozás, mulatás sem idegen tőlük.

A hajnalig tartó táncmulatság után máris megfogalmazódott az az óhaj, hogy jövő ilyenkor biztosan megrendezik Badalóban a "jubileumi", 5. disznótoros bált.

(tamási)