Európai színvonal Tiszaágteleken

Újabb rendelőt újított fel a Dorcas

2006. február 10., 09:00 , 265. szám

Bátfa és Tiszaásvány után egy újabb ungvári járási falu, Tiszaágtelek orvosi rendelőjét is felújította a holland Dorcas AID segélyszervezet.

A hivatalos avatóünnepségen Badó József polgármester üdvözölte a megjelent vendégeket, majd köszönetet mondott a megújult rendelőért. Anatolij Kolibaba, az Ungvári Járási Állami Közigazgatás elnöke ugyancsak megköszönte a korszerű igényeknek megfelelő, betegellátásra minden szempontból alkalmassá tett intézményt a Dorcas munkatársainak, hisz mint mondta, az állam számára nincs fontosabb, mint polgárainak egészsége. Bejelentette, hogy idén a Dorcasszal közösen a járási közigazgatás új orvosi rendelő építését kezdi meg Szalókán.

Valkóczné Ruszinka Éva, a Dorcas Kárpátalja segélyszervezet igazgatója beszédében hangsúlyozta: "Nagyon remélem, hogy majd eljön az az idő, amikor nem lesz szükség az alapítványok segítségére, mert egy olyan országban fogunk élni, ahol az egészségügyi és oktatási intézmények nem szorulnak támogatásra."

Bátori Józseftől, a Dorcas klinikaprojektjének menedzserétől megtudtuk: a felújítás során kicserélték a rendelő padlóját, a plafonra álmennyezet, a falakra csempe került, kutat fúrtak a zavartalan hideg-meleg vízellátás biztosítása érdekében, kicserélték az összes nyílászárót. A korszerű gázfűtés mellett új bútorokat és vizsgálóágyat is kapott az intézmény. A rendelő külső falának tatarozását az időjárás miatt tavaszra halasztották, ezt azonban a helyi lakosok végzik majd el.

dózsa