Sikeres a bejegyzés

A „KMKSZ” UMP jelöltlistái

2006. február 17., 09:00 , 266. szám

A megye azon járásainak és városainak többségében, melyekben megméretteti magát a "KMKSZ" Ukrajnai Magyar Párt (UMP), sikeresen befejeződött a megyei, a járási, és a városi tanácsi választásokon a párt által indított jelöltek listáinak bejegyzése. Ez azt jelenti, hogy a választási folyamat egy igen fontos részét – melynek során eldőlt, hogy a párt indulhat a választásokon az adott szinteken –, jó eredménnyel zárta a "KMKSZ" UMP. Az általa benyújtott okmányokban nem találtak kifogásolnivalót a választási bizottságok, így jelöltjei indulhatnak a megmérettetésen.

Az egyik legfontosabb eredménynek számít, hogy a "KMKSZ" UMP képviselőjelöltjei is jó eséllyel indulhatnak a megyei tanácsi választásokon. A Kárpátaljai Megyei Választási Bizottság bejegyezte a "KMKSZ" Ukrajnai Magyar Párt által indított tizennégy képviselőjelöltet.

Beregszászban a Városi Választási Bizottság bejegyezte a "KMKSZ" UMP városi szervezete által a városi tanácsi választásokon indított huszonhárom jelöltet, valamint a "KMKSZ" UMP által indított polgármesterjelöltet, Orosz Gézát.

Huszton és a Huszti járásban ugyancsak bejegyezték az illetékes választási bizottságok a "KMKSZ" UMP Huszti Járási Szervezete által a járási tanácsi választásokon indított négy és a párt városi szervezete által a városi tanácsi választásokon indított öt jelöltet.

Munkácson a Járási Választási Bizottság rendben találta a "KMKSZ" UMP Munkácsi Járási Szervezete által benyújtott okmányokat, és egyöntetűen jóváhagyta a párt színeiben a járási tanácsi választásokon induló tíz képviselőjelölt bejegyzését. A Munkácsi Városi Választási Bizottság jóváhagyta a "KMKSZ" UMP Munkácsi Városi Szervezete által jelölt, a városi tanácsi választásokon induló hét képviselőjelölt bejegyezését is.

Nagyszőlősön a Járási Választási Bizottság jóváhagyta a "KMKSZ" UMP Nagyszőlősi Járási Szervezete által a járási tanácsi választásokon indított huszonhét jelölt bejegyzését. A Városi Választási Bizottság bejegyezte a "KMKSZ" UMP járási szervezete által a városi tanácsi választásokon indított hét jelöltet.

Ungváron jóváhagyta a "KMKSZ" UMP Ungvári Járási Szervezete által a járási tanácsi választásokon indított huszonkilenc jelölt bejegyzését az Ungvári Járási Választási Bizottság, továbbá az illetékes városi testület bejegyezte a párt által a városi tanácsi választásokon indított hat jelöltet.

Rahón és a Rahói járásban az illetékes választási bizottságok pozitív döntést hoztak a "KMKSZ" UMP által a járási tanácsi választásokon indított négy, illetve a városi tanácsi választásokon indított három jelölt bejegyzéséről.

Técsőn a Járási Választási Bizottság döntött a "KMKSZ" UMP Técsői Járási Szervezete által a járási tanácsi választásokon indított öt jelölt bejegyzéséről. A Városi Választási Bizottság ugyancsak bejegyezte a párt által a városi tanácsi választásokon indított kilenc jelöltet.

Baráth József