Diákköri konferencia a beregszászi főiskolán

2006. március 3., 09:00 , 268. szám

Múlt szerdán rendezték meg a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola III. Tudományos Diákköri Konferenciáját.

A szimpózium, amelyet a hagyományoknak megfelelően idén is a beregszászi főiskola hallgatói önkormányzata szervezett a Magyar Köztársaság Oktatási Minisztériumának támogatásával, minden vonatkozásában megfelelt azoknak az elvárásoknak, amelyeket a tudományos utánpótlás-nevelés hatékony fórumaival szemben támasztanak napjainkban. Idén három szekcióban 18, diákok által készített előadást hallgathattak meg az érdeklődők, mindenekelőtt a helytörténet, a néprajz, a pedagógia és a nyelvoktatás tárgykörében.

Az esemény rangját jelezte, hogy a zsűrit a főiskola tekintélyes oktatói alkották, élükön dr. Soós Kálmán rektorral. A résztvevők szakmai felkészültsége mellett a zsűri értékelte a téma aktualitását, az előadások felépítését, illetve magát az előadás stílusát is.

A bírálók döntése nyomán első helyezést ért el dolgozatával Szennyes Andrea ötödéves angol-történelem szakos hallgató, a második helyen az ugyancsak végzős angol-történelem szakos Ferenc Viktória végzett, míg a harmadik helyet Jablonykó Anatolij negyedikes történelem-földrajz szakos diák szerezte meg. A konferencia helyezettjei a teljesítményüket igazoló oklevélen túl értékes pontokat szerezhettek, amelyeknek a továbbtanulni szándékozók vehetik majd nagy hasznát.

solt