Kasza: Orbán Viktornak szurkolok

2006. március 3., 09:00 , 268. szám

A Fidesznek és Orbán Viktornak szurkolok - jelentette ki a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke az egyik szerb napilapnak. Kasza József szerint a kettős állampolgárság nem óhaj és kérelem, hanem a határon túli magyarok alkotmányos joga.

Az egyik újvidéki szerb nyelvű lap a magyar választások vajdasági hatásaival kapcsolatban készített interjút a Vajdasági Magyar Szövetség elnökével.

Kasza József kijelentette: Orbán Viktoréknak, azaz a Fidesznek szurkol, és bízik abban, hogy kormányra kerülésük esetén nem lesz akadálya a kettős állampolgárság bevezetésének - jelentette az InfoRádió újvidéki tudósítója.

A Vajdaságban ez ellen csak a szerb radikális párt tiltakozik, noha Szerbiában a horvátországi és boszniai szerbek minden különösebb procedúra nélkül megkaphatták a kettős állampolgárságot - tette hozzá a VMSZ vezetője.

A kérdéssel kapcsolatban megszólalt a vajdasági parlament elnöke is, aki azt mondta: a kettős állampolgársággal a vajdasági magyarok európai uniós állampolgárok lehetnek, ami fontos lenne Szerbia számára is. (inforadio.hu)