Könyvbemutató Beregszászban

2006. március 31., 10:00 , 272. szám

Nagyszabású könyvbemutatóra került sor a Rákóczi Napok keretében a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola könyvtárának olvasótermében.

A főiskola gondozásában az idei tanévben megjelent, s most dr. Csernicskó István főiskolai rektorhelyettes és a szerzők által bemutatott 28 kiadvány között egyaránt találunk főiskolai jegyzetet, előadás-gyűjteményt, illetve tudományos-módszertani kiadványt. Ugyancsak ez alkalommal került sor a Nyelv és oktatás a XXI. század elején címmel 2005 novemberében megrendezett konferencia gyűjteményes kötete, dr. Orosz Ildikó A magyar nyelvű oktatás helyzete Kárpátalján az ukrán államiság kialakulásának első évtizedében (1989-1999) című monográfiája, illetve A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Évkönyve (1996-2006) hivatalos bemutatására is.

A szerzők-szerkesztők valamennyien a főiskola tanárai, illetve előadói. A kiadványok megjelentetését a magyar Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma, az Apáczai Közalapítvány, az Arany János Közalapítvány, illetőleg a Szülőföld Alap támogatta.