60 éve alapították a Bartók Béla Zeneiskolát

Gálakoncert Nagyszőlősön

2006. május 26., 10:00 , 280. szám

Május 20-án, szombaton nagyszabású gálakoncertre került sor Nagyszőlősön, a Járási Művelődési Házban a Nagyszőlősi Bartók Béla Zeneiskola fennállásának 60. évfordulója tiszteletére, melyen a zeneiskola növendékei és tanárai előadásában csendültek fel Bartók és más zeneszerzők művei.

A koncertet megnyitó Viktor Maruska igazgató tisztelettel adózott a zeneiskola névadója, 125 éve született Bartók Béla emlékének, továbbá vázolta a zenepedagógiai intézmény történetét, végül köszönetet mondott az egykori és a jelenlegi tanároknak, akik zenei műveltséget adtak az eddig kibocsátott és a 372 jelenleg tanuló diáknak. A jeles évforduló alkalmából ugyancsak köszöntötte a tanárokat és növendékeiket Vaszil Marjuhnics, a Megyei Állami Közigazgatási Hivatal kulturális főosztályának helyettes vezetője.

A gálakoncerten a zeneiskola növendékei és tanárai Bartók olyan nagy sikerű műveit adták elő, mint a Kilenc magyar dallam, a Játék és az Etűdök. Ezenkívül szerepeltek a műsorban a klasszikus zene nyugati nagyjai - Beethoven és Verdi -, valamint ukrán szerzők művei is.

A gálakoncert megrendezését számos cég, társadalmi szervezet támogatta, többek között a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Nagyszőlősi Középszintű Szervezete.

Baráth József