Óvoda-nap Mezőkaszonyban

2006. június 9., 10:00 , 282. szám

Június 2-án rendezték meg a helyi kultúrházban a mezőkaszonyi óvodát megsegítő jótékonysági rendezvényt, mely a Szülői Tanács kezdeményezésére bontakozott ki. Az adománygyűjtő akció konkrét célja az volt, hogy az óvodaudvaron egy egészséges játszókörnyezetet hintával, csúszdával, mászókával egyéb mozgásfejlesztő játékokkal felszerelt játszóteret alakítsunk ki.

A rendezvénysorozat két részből állt: egy délutáni és egy esti programból. A délutánit Katkó Erzsébet óvodavezető nyitotta meg, beszélt az óvoda múltjáról és jelenéről. Hitman Tibor polgármester is köszöntötte az egybegyűlteket, majd Radvánszky Ferenc református tiszteletes beszélt arról, hogy egészséges társadalom csak úgy születhet, ha ilyen hasznos, mindenkit összefogó ügyeket együttes erővel vállalunk fel és valósítunk meg.

A megnyitót a kis- és nagycsoportos óvodások fellépése követte.

A nézőtér mellett kialakított standoknál az anyukák, nagymamák készítette süteményeket, kávét, üdítőt lehetett megvásárolni. Volt olyan stand, ahol az óvónők és óvodások által készített játékokat, és olyan, ahol könyveket letett venni. Az így befolyt pénzt szintén a játszótér kialakítására fordítják majd. Volt fotókiállítás és bemutatkoztak a helyi képzőművészek. A rendezvényt zenés nosztalgia-est zárta. Nagy öröm számunkra, hogy sokan adakoztak, amiért ezúton is szeretnénk köszönetet mondani.

Váradiné Gábor Beáta,