"Mese, mese, mátka..."

Népmesemondó-verseny Sárosorosziban

2006. június 23., 10:00 , 284. szám

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a Sárosorosziban már negyedik alkalommal megrendezett népmesemondó-verseny, amelyen a szervezők - a KMKSZ helyi és Beregszászi Középszintű Szervezete, valamint a KMPSZ - jóvoltából évről évre találkozót adnak egymásnak a népmesék kedvelői.

Cséke Ilona, a KMKSZ Sárosoroszi Alapszervezetének elnöke, a Beregszászi Járási Tanács oktatási bizottságának elnöke köszöntötte az ünneplőbe, népviseletbe öltözött mesemondókat, felkészítő tanáraikat és a közönséget, melynek soraiban ült az iskola jelenlegi és egykori igazgatója, Sebi Attila és Sebi András, a tanári kar több tagja, és természetesen számos érdeklődő az óvodásoktól a nagymamákig. A rendezvény háziasszonya bemutatta a zsűrit: Punykó Máriát, az Irka főszerkesztőjét, Riskó Mártát, a KMPSZ alelnökét és Kovács Elemér újságírót. Aztán kezdetét vette a verseny, amelynek végén a zsűri a következő eredményt hirdette ki: a 9-11 évesek kategóriájában: I. Simon Dániel (Beregdéda), II. Berecki Henrietta és III. Mónus Dóra (mindketten Mezőváriból); különdíjas lett Molnár Julianna (Sárosoroszi). A 12-15 évesek között: I. Orosz Bettina és II. Borsós Bettina (Sárosoroszi), III. Sándor Kata (Beregdéda); Harsányi Klaudia (Sárosoroszi) pedig különdíjat kapott. A nyerteseknek Bakancsos László, a KMKSZ Beregszászi

Középszintű Szervezetének elnöke adta át a KMPSZ okleveleit és a gazdag ajándékcsomagokat. A már említett szervezők és a Dorcas, illetve a rendezvényt évek óta támogató sárosoroszi vállalkozók jóvoltából egyetlen mesemondó sem távozott üres kézzel, így ez a nap minden résztvevő számára emlékezetes élmény marad.

m