2006. július 14.

2006. július 14., 10:00 , 287. szám

"Isten segítségével hatalmas dolgokat viszünk véghez..." Zsoltárok 60, 14

A mai világban ritkán hangzik el ehhez hasonló mondat az ember szájából: Isten segítségével...

Helyette gyakran halljuk: "Összeszedem magamat és sikerül", "megkérek valakit és biztosan lesz, aki segít", "ha még élek néhány esztendőt, meglesz, elérem, megszerzem, megélhetem".

Vagy ha el is hangzik, sokszor nem őszintén és nem azzal a gazdag tartalommal, ami Igénkben olyan csodálatos módon benne van.

Persze tudjuk mi azt, hogy csakis az Úr segítségével lehetséges minden, jól tudjuk, hogy Vele a lehetetlen dolgok is lehetségesek. Mégis olyan sokszor a hívő ember számára lehetetlenségnek tűnik az, amiről az Isten Igéje beszél.

Lemondunk a hatalmas dolgokról és megelégszünk az apróságokkal. "Legyen a te hited szerint" - mondja az Úr Jézus ilyenkor a számunkra.

A zsoltár írója, Dávid, komolyan mondja, amit leír ennek a zsoltárnak az utolsó versében. Nem csupán egy felsőbb utasításra, kényszerből írja le ezeket az Igéket, hanem ő maga is megtapasztalta azt, hogy Isten segítségét lehet és érdemes komolyan venni, mert aki szívbéli bizalommal van az élő Isten felé, akinek a hite nem csak bizonyos tudás, hanem bizalom az Isten Igéje iránt, annak az életében kibomlik Istennek ez a megerősítő ígérete:

"Isten segítségével hatalmas dolgokat viszünk véghez..."

Tóth László