Falunap Csetfalván

Bevált recept falunapra: 400 l bográcsgulyás, 50 l vörösbor, 20 l palacsintatészta

2006. július 14., 10:00 , 287. szám

A falu apraja-nagyja kivette részét a múlt vasárnapi hagyományos falunap megszervezésében és lebonyolításában Csetfalván. Lelkesedésben nem volt hiány: a közönséget a délutáni nyári zápor sem zavarta el az iskolaudvarról.

Papp József, Csetfalva polgármesterének nyitóbeszéde után az ideiglenes szabadtéri színpadon az óvodások és iskolások adtak zenés-táncos műsort. A csetfalvai fiatalok Varga Viktória koreográfus irányításával látványos produkciókkal szórakoztatták a hálás közönséget. A fellépők jutalma édesség és plüssjáték volt, ez utóbbi a Kelet-Európai Misszió felajánlása.

A szervezők töltött káposztával, négyüstnyi bográcsgulyással, valamint a muzsalyi borpincéből való zamatos vörösborral (Kaberne és Izabella) kínálták a szépszámú vendégsereget. Emellett kisütöttek húszliternyi palacsintatésztát, amit lekvárral, túróval fogyasztottak az édesszájúak. A palacsintasütő-versenyt Blanár Marica nyerte, aki tíz perc alatt 24 palacsintát készített. A felnőttek és a gyerekek közös ügyességi versenyen vettek részt, a kispályás focibajnokságra ezúttal öt csapat nevezett és az Öregfiúk lettek nyertesei. Az esti tombolajátékon gazdára talált 2 kecske, 2 malac, valamint egy kerékpár. A hajnalig tartó utcabálon a Bózsár család húzta a talpalávalót.

P.ZS.